Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 21 juni 2018

Tack för denna härliga termin

Då semestertider börjar för barn och pedagoger så vill vi passa på att tacka för denna termin. Det har varit ett väldigt händelserikt år, några av barnen har börjat på den röda sidan och vi har lärt känna nya barn och familjer. Under dagarna möter vi barnens utforskande och upptäckarglädje, deras nyfikenhetsfrågor har tagit oss genom många olika riktningar inom projektet. Vi har mött vatten, is, djur som lever i vatten, vattnets värme, kyla, hur föremål möter vatten (vilka flyter och sjunker), bubblor (oj vad vi har bubblat)vi har haft spännande experiment där vi fått klura tillsammans, nya begrepp har vi mött (smälter, avdunstat, värme, kyla, sjunker, flyter)och vi har mött projektet genom olika uttryckssätt i t.ex skapande, bild, dans, rörelse, genom häftiga ljus och ljudeffekter, hur mycket som helst när vi ska sammanfatta. Vi kan iaf säga såhär (för att försöka hålla det någorlunda kort) det har varit ett väldigt väldigt roligt,händelserikt och lärorikt år. Genom att träffa ett gäng utforskande, nyfikna och glada barn, som vill upptäcka sin värld på så många olika sätt, genom att höra deras funderingar och teorier kring allt så har barnen lärt oss otroligt mycket. Vi lär av varandra - det har varit vårt projekt tillsammans


Några bilder från igår när vi plockade blommor får avsluta inlägget för denna termin 🌸🌼


Tack igen för denna termin. Tack för den fina fina gåvan. Glad sommar önskar vi 💛🍓

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar