Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 7 juni 2018

Kanal, vattnets värme och rosa upptäckter

Senaste dagarna har vi haft mycket arbete( kan vi kalla det ute )på gården. Vattnet lockar till mycket, vatten som rinner i en ström lockar till att konstruera olika gångar. Under flera dagar har barnen grävt olika banor och fått vattnet att bli en kanal, det är häftigt att se vilket samspel och gemenskap som pågått. Några av barnen har arbetat i princip varje dag, medan vissa kommer en stund för en hjälpande hand, barn i olika åldrar möts, pedagoger och barn.Vi samtalar med varandra, vi utbyter idéer, tankar och teorier,vi känner en tillhörighet och gemenskap. När en utmaning längst vägen sker samlas vi och löser tillsammans. Det har som sagt varit riktigt häftigt att se :)


Rosa häftiga upptäcker ”kolla det är rosa” ”rosa bubblor” ”det ser ut som sockervadd””slush”

Hur känns det? Doftar det något?


Många funderingar har det varit kring vattnets värme (och kyla). Barnen har upptäckt att längst ner där vattnet har samlats så är vattnet varmt och skönt att gå i medan vattnet en bit ifrån är iskallt. Hur kan det vara så? Samma vatten fast olika vamt? Barnen har delat med sig av många teorier. ”Det är skugga””då är det kallt” ”fast där är ingen skugga” ”där är det sand under, sanden är varm” ” fast vattnet är mer där, det samlas” ”där från början är det kallare” solen värmer”

Tänk vad vatten, ett gäng utforskande barn kan locka till (ett kanalbygge, samspel, delaktighet, gemenskap, upptäckter och utforskande, tankar och teorier kring naturvetenskap) upptäckter med alla sina sinnen. 

Vi önskar er alla en fortsatt fin vecka (ni kan ju gissa vad vi kommer att fortsätta med) 😉

/🔵🔴
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar