Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


onsdag 9 maj 2018

Maj, värme, vatten, bubblor & upptäckter utomhus

Hejsan! Dagarna går undan, några röda dagar och extra korta veckor och vips så är vi inne i maj månad! En väldigt efterlängtad och uppskattad månad om vi frågar våra barn (och ja vuxna ;) vi spenderar som ni säkert förstår och upplevt större delen av dagarna utomhus. (Men med paus inomhus med såklart) Projektet lever självklart vidare ute,vi utforskar vatten på olika sätt, extra populärt är det att konstruera olika typer av vattenbanor. Något som även är extra populärt är våra bubblor, barnen testar på och blåser själva, de upptäcker hur vindens kraft påverkar bubblorna och självklart är det väldigt roligt att jaga och fånga. :) 

Härliga dagar minst sagt! 

Det finns mycket att undersöka ute, barnen upptäcker att det finns många gula maskrosor

Små uppdrag ute ”sätta sig på en sten” ställa sig bredvid något blått” ”hitta något grönt” 


Barnen upptäcker att stenarna känns olika, några stenar är varma medan vissa är kalla. Hur kan det vara så? ”De är i skuggan” vi hittar många olika saker ute och vi känner om de är varma /kalla. 


”den här är varm” 

”Den med”

Hmm men den där stenen inne i busken den är kall.

Ännu en varm sten!

”Man kan stå på stenar”

Hur känns brunnen? Vi berättar för varandra hur vi upplever värme samt kyla kring de olika föremålen. 


En hand i skuggan och en hand i solen. Vi upptäcker den stora skillnaden.Vi tog oss in en stund och besökte gympahallen. :) /blå🔵

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar