Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 22 mars 2018

Vila -avslappningssaga

Blå. Vi lägger en stor vikt med att varje dag ska innehålla någon typ av vila efter lunch. Vi lyssnar på en avslappningssaga som är ca 15 minuter. Det är viktigt att barnen får möjlighet att varva ner, sortera och bearbeta alla intryck de fått under förmiddagen. Vi följer en saga där vi går in i en magisk skog, vi får blunda och utmana vårt språk (att lyssna och föreställa sig något vi hör) t.ex får vi föreställa oss en liten skalbagge som tar sig fram genom mossan. Vi får även fokusera på olika kroppsdelar, att slappna av i ansiktet eller benen, sedan avslutas sagan med mysig musik. Efter vilan har vi fått ny energi, vi har haft möjlighet att vila kroppen och hjärnan, sedan är vi redo för resten av dagen som är fylld med lek, socialt samspel och utmaningar. :)

Såhär kan det se ut under vilan :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar