Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 1 mars 2018

Vi utforskar is

Vi har hällt i vatten i mjölkpaket. I en del är det lite mjölk kvar och i några hällde vi i karamellfärg. Nu utmanar vi barnen att få ut isen ur mjölkpaketen. Det var spännande att se vilken färg som kommer fram när vi tar bort förpackningen. Det är inte helt lätt att få fram isen. Några provar med knivar och kämpar länge. En del barn tröttnar fort och kommer på att varmt vatten gör det lättare. 
Många frågor kommer upp. Kan man få ut isen genom hålet? Varför har mjölkpaketet svällt och spruckit? Varför är det olika färg på isen.
Vi har undersökt mjölkpaketen inne flera gånger. Nästa gång ska vi fortsätta undersökandet utomhus och se om det kommer upp fler frågor och undringar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar