Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


torsdag 1 mars 2018

Vi utforskar is

Vi har hällt i vatten i mjölkpaket. I en del är det lite mjölk kvar och i några hällde vi i karamellfärg. Nu utmanar vi barnen att få ut isen ur mjölkpaketen. Det var spännande att se vilken färg som kommer fram när vi tar bort förpackningen. Det är inte helt lätt att få fram isen. Några provar med knivar och kämpar länge. En del barn tröttnar fort och kommer på att varmt vatten gör det lättare. 
Många frågor kommer upp. Kan man få ut isen genom hålet? Varför har mjölkpaketet svällt och spruckit? Varför är det olika färg på isen.
Vi har undersökt mjölkpaketen inne flera gånger. Nästa gång ska vi fortsätta undersökandet utomhus och se om det kommer upp fler frågor och undringar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar