Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


onsdag 7 mars 2018

Härliga upptäckter i vår isvärld

Blå. Vi utforskar nytt material i vår miljö, vi upptäcker något som liknar våra träklossar men när vi tittar närmre ser vi att klossarna är i olika färger, storlekar och det finns även spegelklossar. Barnen visar en stor nyfikenhet och samlas för att utforska klossarna och testar på olika sätt att bygga och konstruera på. 

Vilken färg vill jag att världen ska vara i? Vilken färg blir du just nu? Spännande upptäckter med mycket skratt. 

Vi upptäcker och jämför, klossarna ser olika ut. Olika former och färger. 

Vilken färg vill jag se världen i? 

Taket ändrar färg när vi tittar upp

Fler sinnen upplevs i vår isvärld, genom att ha en fläkt känner vi hur en vind tar sig in i världen. 

Vi upptäcker hur håret rör sig genom att böja oss på olika sätt.

Det känns när det blåser

Det går att konstruera på olika sätt med stora och små klossar, (hur ska jag placera klossarna så att det blir stadigt? Problemlösning, barnen upptäcker att underlag har en stor betydelse när vi ska placera klossarna)


Upptäckarglädje, utforskande, skratt, lek, samspel, problemlösning, matematiskt tänkande, sinnen, rumsuppfattning, en värld som går att uppleva i olika färger och former, härlig upptäckt i vår isvärld minst sagt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar