Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


fredag 2 mars 2018

Dubbel funktion och nytt material

Magnettavlan har fått ett nytt användningsområde. Barnen skriver och ritar på den. De tycker det är väldigt roligt att sudda ut eftersom det går så lätt. Ibland när de ritar med tusch och det blir fel blir de besvikna över att det inte går att sudda bort tusch.
De kan också använda den på två sätt samtidigt, t.ex. att rita upp en spelplan och sedan använda magneterna som spelpjäser.
Vi vill tillföra lite vackra saker att utforska tillsammans med annat material. Idag fick vi Glass Nuggets, fina glasbitar med mönster i olika färger. Idag använde barnen ljusbordet ihop med glasbitarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar