Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 6 februari 2018

Ett möte med vattnet

Blå. Utforskar vattnet i vattenrummet. Idag var det bubblor i vattnet som barnen uttryckte, vattnet var även rött och luktade gottspännande upptäckter med våra sinnen. 

Barnen provade på olika sätt att hälla vatten från olika föremål, det var svårt att hälla vatten på en platt tallrik men det gick bra att hälla i en större bunke. Barnen testar på olika strategier när de häller vatten. Det var svårt att hälla vatten från en stor skål i en ketchupflaska men det gick bra att använda sig av snäckan för att hälla vatten. (Problemlösning). 

Vi upptäcker även att det bubblar när vi håller en flaska under vattnet och vispar vi med visparna runt runt runt så bildas det skum. Härliga upptäckter i vårt möte med vatten. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar