Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 20 februari 2018

Några små glimtar

Blå. Vi fortsätter att upptäcka livet under ytan, vi tittar på filmer där vi upptäcker hajar, maneter , fiskar och mycket mer.

"Jag gör en blåval" den är jättestor och rund. 

 

Jag gör en haj, den äter fiskar och har vassa tänder.


Ute får både motoriken och samspelet utmanas. Vi tränar på att turas om och hjälpa till med fart, vilket barnen gör mer än gärna. :)

Vi utmanar vår motorik när vi klättrar ur och i gungan.


Vi klättrar upp och ner

I skapandet möter barnen färg, pensel, sand och is. Skapandet kan upplevas på många olika sätt och med flera olika typer av material.  Vi samlas kring bordet och ritar, många samtal och berättelser kring våra bilder. 

"Jag gör elsas slott" "jag gör björnen från boken". Under tiden vi ritar får barnen träna på turtagning, att vänta på sin tur (om de vill ha samma krita) sedan får vi skicka kritorna och pennorna till varandra. Vi får även turas om att lyssna på varandra då det som sagt blir en hel del härliga samtal. Vi upptäckte även att i en kritburk finns det väldigt många färger och på en bild kan det bli över tio helt olika färger.

Kolla grönt blått och gult

Jag har rosa


Vardagliga situationer som ger oss väldigt mycket, samtal (att berätta och uttrycka sig), reflektera från böcker vi läst, lyssna på varandra,  turtagning och samspel, färger och finmotoriska utmaningar (Hur ska jag hålla kritan? Hur ska jag hålla färgpennor?) framförallt att ha en trevlig stund ihop och känna gemenskap. :)

Trevlig tisdag önskar vi :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar