Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


måndag 15 januari 2018

Hinderbana och samarbetskedja i gympasalen onsdags.

I onsdags gick vi till gymnastiksalen igen. Barnen har nu full koll på vad som finns i salen och de plockar självständigt fram de saker de vill använda. Först fick barnen själva välja vad de ville göra, lite senare delade vi in barnen i tre samarbetskedjor där barnen skulle försöka att hålla i varandra medans de tog sig igenom en hinderbana - spännande och en väldigt bra övning i att vänta på och hjälpa varandra!! 
Samarbete på hög nivå! 

Flera barn övar på att göra bakåtkullerbyttor i ringarna!
Balansövning, innebandy och höga hopp!


De långa samarbetskedjorna utmanade barnens samarbets- och inlevelseförmåga. Man måste titta både bakom och framför sig för att alla ska kunna hänga med och se hur man kan hjälpa sina kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar