Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


måndag 15 januari 2018

Hinderbana och samarbetskedja i gympasalen onsdags.

I onsdags gick vi till gymnastiksalen igen. Barnen har nu full koll på vad som finns i salen och de plockar självständigt fram de saker de vill använda. Först fick barnen själva välja vad de ville göra, lite senare delade vi in barnen i tre samarbetskedjor där barnen skulle försöka att hålla i varandra medans de tog sig igenom en hinderbana - spännande och en väldigt bra övning i att vänta på och hjälpa varandra!! 
Samarbete på hög nivå! 

Flera barn övar på att göra bakåtkullerbyttor i ringarna!
Balansövning, innebandy och höga hopp!


De långa samarbetskedjorna utmanade barnens samarbets- och inlevelseförmåga. Man måste titta både bakom och framför sig för att alla ska kunna hänga med och se hur man kan hjälpa sina kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar