Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 16 januari 2018

Djur som bor på is

Idag tittade vi på olika bilder på elsas slott för att få inspiration till vår isvärld. Vi upptäckte olika detaljer som slottet hade i elsas värld, som en bro och olika höga och låga torn. Vi fick mycket inspiration till vårt slott och vår isvärld, vi får utmana vårt kreativa tänk. Vad kan vi göra i vår värld? Barnen kommer med förslag och idéer. 


En av grupperna idag upptäckte att djur även finns på vattnet, ja på is nämligen. Vi upptäckte pingviner och isbjörnar men det som barnen fastnade mest för var valrossar så självklart var det valrossar vi tittade närmre på. Hur ser valrossar ut? "Två stora tänder". (Heter det tänder? )Betar kom vi fram tilll och vad är det? Tillsammans upptäcker vi spännande fakta om valrossar och tänk att is och vatten är ett hem för vissa djur på vår jord. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar