Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Den 2e och 3e oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdagar. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


måndag 4 december 2017

Vi möter former i skapandet

Vi fortsätter med julpysslet och möter naturligt olika former, förra veckan skapade vi hjärtan och idag har vi målat julkulor och möter formen cirkel. På ett lustfyllt och naturligt sätt möter vi olika former i vardagen, vi ger redskap för att börja skapa en förståelse för olika formers egenskaper. Ett barn uttryckte att julkulan ser ut som en triangel vi ritade genast upp en triangel och jämförde. Vi samtalar som sagt om formers olika egenskaper, vi tittar på och räknar hörn och idag pratade vi mycket om färger. Barnen valde färg som de målade och sedan limmade vi fast olika slags material (piprensare, silkespapper m.m. )

Vi räknande cirklarna efteråt och vi gjorde hela sju stycken! Det blev tre blå, två gröna och två röda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar