Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


måndag 4 december 2017

Vi möter former i skapandet

Vi fortsätter med julpysslet och möter naturligt olika former, förra veckan skapade vi hjärtan och idag har vi målat julkulor och möter formen cirkel. På ett lustfyllt och naturligt sätt möter vi olika former i vardagen, vi ger redskap för att börja skapa en förståelse för olika formers egenskaper. Ett barn uttryckte att julkulan ser ut som en triangel vi ritade genast upp en triangel och jämförde. Vi samtalar som sagt om formers olika egenskaper, vi tittar på och räknar hörn och idag pratade vi mycket om färger. Barnen valde färg som de målade och sedan limmade vi fast olika slags material (piprensare, silkespapper m.m. )

Vi räknande cirklarna efteråt och vi gjorde hela sju stycken! Det blev tre blå, två gröna och två röda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar