Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


fredag 1 december 2017

Glimtar ur veckan

Vi fortsatte pysslet med tomtarna, när handavtrycken torkat så fick barnen måla tomteluva och sätta fast ögon och skägg. Barnen blev genast väldigt noggranna och de tänkte till. Vart ska luvan, ögonen och skägget vara? Och vart ska skägget vara i förhållande till handavtrycket? (vi jämförde, vi mätte och funderade) barnen fick inspiration från en bild men det är barnens skapande och det finns inget som är rätt eller fel utan de väljer helt själva och styr sitt skapande, nu sitter ett gäng härliga unika tomtar på väggen. :)


Hjärtan i julens färger skapade barnen, en lustfylld utmaning inom skapande (att lära känna olika former)


Matematiska utmaningar i vardagen,kan ni hjälpa och sortera högen i de olika färgerna?


Lek i vattenrummet


Nya tekniker inom skapande, barnen ”fiskar” julgranskulor i vatten med schampoo och färg, mönster sprider sig ut. Färger blandas och får nya nyanser. 

” man drar upp och ner ””Det blir jättcoolt” 

Trevlig helg önskar vi :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar