Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Den 2e och 3e oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdagar. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


tisdag 5 december 2017

Barnens självständighet

Vi har många frivilliga dukhjälpare, lunch och mellisfixare. Vi uppmuntrar självklart barnens initiativ till att hjälpa till, barnen utvecklar sin tro på sin egna förmåga. Barnen får själva plocka ur diskmaskinen och upptäcka vart besticken och tallrikarna ska vara. Vårt matematiska tänk utmanas, vart ska de stora skedarna vara? Vart ska de små vara? I vilken låda ligger uppläggningsbesticken ?(sortering och kategorisering)

Barnen känner att deras initiativ blir bekräftade, vilket gör att de fortsätter att ta initiativ och frågar om att hjälpa till, barnens hjälp är viktig och värdefull. (Det känns alltid lika bra att få det bekräftat med ;))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar