Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


torsdag 9 november 2017

Några dagar som gått

Igår var vi i gympasalen, det var så uppskattat att få komma dit igen. Många motoriska utmaningar bjöd förmiddagen på. Vi hoppade bland annat på de stora mattorna, vi kröp, vi rullade, vi sprang och klättrade på ribstol. En härlig förmiddag med mycket skratt, lek och samspel. 

En gömmer sig under, barnen knackar och sedan kommer personen fram.” Tittut, här är jag”


Idag var vi på en liten promenad, vi gick till en lekpark där vi fick klättra, gunga tillsammans, ta fart på kompis och få upptäcka miljön runt omkring oss. ”Titta röd blomma” ”oj en stor vit båt”. “Stenen är kall”
Innan lunch tog vi fram is och la i en tillbringare (ett experiment vi gjort tidigare). Barnen berättade att isen kändes kall. Iskall! Sedan var vi tysta och lyssnade hur isen lät den lossnade från isbehållaren. 

Vi funderade sedan vad som skulle ske med isen, barnen var snabba med att berätta att isen kommer att smälta och vattnet kommer att hamna under strecket. Spännande att följa barnens hypotester och tankar. 


Tillsammans lägger vi i isen (och får lit matematiska utmaningar, kan du lägga i tre isbitar )

Kan du lägga i fyra, hur många isbitar är det nu?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar