Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 9 november 2017

Några dagar som gått

Igår var vi i gympasalen, det var så uppskattat att få komma dit igen. Många motoriska utmaningar bjöd förmiddagen på. Vi hoppade bland annat på de stora mattorna, vi kröp, vi rullade, vi sprang och klättrade på ribstol. En härlig förmiddag med mycket skratt, lek och samspel. 

En gömmer sig under, barnen knackar och sedan kommer personen fram.” Tittut, här är jag”


Idag var vi på en liten promenad, vi gick till en lekpark där vi fick klättra, gunga tillsammans, ta fart på kompis och få upptäcka miljön runt omkring oss. ”Titta röd blomma” ”oj en stor vit båt”. “Stenen är kall”
Innan lunch tog vi fram is och la i en tillbringare (ett experiment vi gjort tidigare). Barnen berättade att isen kändes kall. Iskall! Sedan var vi tysta och lyssnade hur isen lät den lossnade från isbehållaren. 

Vi funderade sedan vad som skulle ske med isen, barnen var snabba med att berätta att isen kommer att smälta och vattnet kommer att hamna under strecket. Spännande att följa barnens hypotester och tankar. 


Tillsammans lägger vi i isen (och får lit matematiska utmaningar, kan du lägga i tre isbitar )

Kan du lägga i fyra, hur många isbitar är det nu?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar