Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 7 november 2017

Massa frost

Idag när vi kom ut blev vi glatt överraskade, det var inte bara ett härligt friskt väder med en sol som sken utan det var även något vitt som låg på marken, gräset och räcket, buskarna och sandlådan, ja överallt! Vi upptäckte frost! ”Det är kallt” ”det är is”. ”Känn här” 


Med vantar på går det inte att utforska frost på riktigtSedan skapar vi egna frostbilder och samtalade om frost, för vad är det egentligen? Barnen har många tankar och funderingar. 

”Det är is” det rinner från himlen” ”det är kallt” ”det kommer på vintern” ”det kommer nu”. Vi skapar frostbilder med hjälp av lim och salt. Vi utmanar oss med nya tekniker inom skapandet. 

Teknik att hälla, hur ska jag hålla så att saltet sprider sig på bilden? ”Nu kommer is, titta” 


I fömiddags skapades även froststjärnor. 

Tankar under skapandets gång”Det smälter, Anna och Elsa, kallt, stjärnor, mönster, kommer från himlen, mjukt, vitt, snö, låter inget” 

Härligt att följa barnen i deras upptäckarglädje, idag bjöd dagen helt enkelt på massa frost :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar