Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


torsdag 23 november 2017

Is ute, snö inne

Idag när vi var ute upptäckte vi mycket längst vägen som vanligt, vi upptäckte stora vattenpölar, det är alltid lika härligt. Sedan hittade barnen is ute igen, det var is som låg på samma ställe som sist. Men är det is? På riktigt? Barnen utforskar och funderar. Den är kall, den är ute, den är på gräset och den är vit. Men är is sådär vitt?Vi samlades en god stund innan vi gick vidare. Nästa gång ska vi kolla om isen har smält eller om isen är kvar. Spännande. Vi stannade och lekte av oss lite innan lunch På eftermiddagen skapade vi snöbilder då ett barn upptäckte att det var snö ute. Då det började bli rätt mörkt ute så tittade vi på en video där det snöade medan vi skapade. Barnen använde sig av färgen blå och vit. De ville ha färgen blå för att de uttryckte att himlen var blå och vit för att snön är vit. De kopplar till sina erfarenheter kring snö, de uttryckte att snön är kall,vit och finns ute. Barnen berättade även att snön kommer från himlen. Barnen får alltid möjlighet att själva kunna reflektera och uttrycka sig för vad de vill använda sig av i sitt skapande, när själva målningen var kvar limmade vi fast lite extra snö på bilderna i form av bomull och små pappersbitar, klurigt men roligt med lite finmotoriska utmaningar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar