Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 28 november 2017

Frostiga äpplen och rosa vatten

På förmiddagen tittade vi på lite juliga bilder, barnen drogs direkt till en bild där det var röda äpplen med frost på som några av barnen uttryckte. Eller var det is på?hmm. Äpplena såg i vilket fall iskalla ut, det var vi alla överrens om. Vi räknade antalet äpplen på bilden 1 2 3. Sedan skapade vi på lite olika sätt, några av barnen valde att göra antalet som på bilden medan några valde att göra ett äpple eller två eller ett jättejättestort äpple. Vi testade på att göra cirklar, hur ska jag hålla penseln då? Och i vilka rörelser ska penselns spets nudda pappret? Vi fick testa oss fram. 

En rolig utmaning att göra cirklar, så att det blir runt som äpplena på bilden


Vi limmar försiktigt fast frost

En teknik att hälla lite juligt rött glitter på


Vi testar på att göra handavtryck (först fick de göra ett handavtryck på ett eget papper som är början till en tomte, sedan gjorde vi handavtryck och utforskade färgen precis som vi kände.

Många handavtryck, hur många är det nu? Det är svårare att räkna ju fler händer det blir på ett papper :)Vi ska fortsätta med tomtarna när handavtrycken torkat, skapande är en process. 

Vattenlek fanns även som en ”station” idag, vi häller, öser och plaskar. 

Hur känns vattnet?Hur luktar det? Vilken färg är det? Nu är det orange! Nej nu är det rosa!

Vi upptäcker vatten tillsammans. 

Trevlig tisdag önskar vi :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar