Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


måndag 27 november 2017

En egen frostbild, en bild tillsammans

Barnen uttryckte att de ville göra frostbilder igen, först fick de uppdraget att välja en bild för att ha som inspiration under tiden de ritade. Under tiden de ritade blev det blev många samtal om Elsa, Anna och miljöerna i Frost. (Blått, kallt, snö) Barnen hade en tydlig bild om hur deras bild skulle bli. ”Jag ska rita anna och elsa” ”nej snön är inte röd den är vit, det här är Anna, anna har mörkt hår”. Idag satt vi en liten längre stund med samma bild för att upptäcka detaljer och för att kunna utveckla en bild(då det gärna kan gå fort annars ) det blev gräs, himmel,snö och (självklart) Elsa och Anna. Härliga samtal och detaljer på en bild kan det bli, bara vi ger det lite extra tid :)

När vi ritat klart får bilden limmas på 


Efter att vi ritat så målade barnen en stor bild tillsammans i frostens härliga färger, framförallt var det fokus på Elsas krafter, dvs krafterna från hennes händer. Tillsammans har vi skapat en bild med superkrafter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar