Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


måndag 30 oktober 2017

Vad händer med isen?

Förraveckan påbörjade vi ett litet experiment för att upptäcka vad som händer med is när den får vara i olika miljöer (från frysen till vår miljö- rumstemperatur) Vi tog ut den iskalla isen från frysen och la den i en tillbringare. Vi gjorde ett sträck dit isen nådde upp i fryst tillstånd och sedan ställde vi upp tillbringaren på en hylla för att invänta resultat.

 Vi tog ner tillbringaren idag för att se vad som skett. Barnen uttyckte ” det har smält” men har det blivit mer eller mindre vatten när isen smält? Först sa barnen att det var ”meeer vatten” men när vi jämförde med bilden där isen var från början så såg vi sedan att vattennivån hade sjunkit. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar