Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


måndag 30 oktober 2017

Vad händer med isen?

Förraveckan påbörjade vi ett litet experiment för att upptäcka vad som händer med is när den får vara i olika miljöer (från frysen till vår miljö- rumstemperatur) Vi tog ut den iskalla isen från frysen och la den i en tillbringare. Vi gjorde ett sträck dit isen nådde upp i fryst tillstånd och sedan ställde vi upp tillbringaren på en hylla för att invänta resultat.

 Vi tog ner tillbringaren idag för att se vad som skett. Barnen uttyckte ” det har smält” men har det blivit mer eller mindre vatten när isen smält? Först sa barnen att det var ”meeer vatten” men när vi jämförde med bilden där isen var från början så såg vi sedan att vattennivån hade sjunkit. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar