Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 19 oktober 2017

Upptäcker frost

Idag när vi kom ut upptäckte vi att gräset såg lite annorlunda ut från vad det brukar, gräset var inte bara grönt utan det hade fått något vitt på sig. Vad kan det vara? Hmm..Barnen utforskade det genast, de upptäckte att det var kallt och vitt ,vi kom fram till att det var frost. Vi hittade mycket frost på vägen, på marken,på gräset och på löven. Barnen upptäckte att frost är väldigt kallt så när solen ligger på frosten så smälter frosten och handen blir blöt, precis som isen som vi utforskat den senaste tiden.

Vi stannande en liten stund i lekparken på vägen tillbaka. Soppa till lunch passade extra bra denna kyliga men härliga förmiddag. :)


Vi utforskar frost


Vi räknar hästarna och barnen berättar om hästarnas färger


Det går fort när det är frost på kanan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar