Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


torsdag 19 oktober 2017

Upptäcker frost

Idag när vi kom ut upptäckte vi att gräset såg lite annorlunda ut från vad det brukar, gräset var inte bara grönt utan det hade fått något vitt på sig. Vad kan det vara? Hmm..Barnen utforskade det genast, de upptäckte att det var kallt och vitt ,vi kom fram till att det var frost. Vi hittade mycket frost på vägen, på marken,på gräset och på löven. Barnen upptäckte att frost är väldigt kallt så när solen ligger på frosten så smälter frosten och handen blir blöt, precis som isen som vi utforskat den senaste tiden.

Vi stannande en liten stund i lekparken på vägen tillbaka. Soppa till lunch passade extra bra denna kyliga men härliga förmiddag. :)


Vi utforskar frost


Vi räknar hästarna och barnen berättar om hästarnas färger


Det går fort när det är frost på kanan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar