Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


tisdag 3 oktober 2017

Ihopmontering av bokhylla tillsammans med barnen igår!

Igår fick vi en Ikea-leverans med bl.a. en bokhylla. Istället för att be vår vaktmästare fick vi idén att ta hjälp av barnen - vi vet ju hur skickliga de är på att bygga ihop legokonstruktioner från en beskrivning = samma princip som en Ikea-montering!! :D
En pedagog tog hjälp av 2 barn i taget - hur duktiga barn som helst!!
Vi räknade och jämförde tillsammans och tittade så antalet skruvar m.m. stämde.

Tillsammans klarar vi det!!

Att skruva medsols (medurs) gick kanonbra!

Vi tittar och jämför om möbeln ser ut som beskrivningen.  

Att sätta i träplugg är pilligt, men med samarbete gick det till slut!


Med pedagoghjälp kunde barnen även få prova att spika lite med hammaren! 

Vårt användningsområde med möbeln får vi nog vänta med.. ;) När man har varit duktig och hjälpt till måste man ju såklart få leka med resultatet!!!
Blev en härlig lek! :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar