Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Den 2e och 3e oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdagar. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


tisdag 10 oktober 2017

Fortsätter att utforska löv

(Ett inlägg från förra veckan) Vi tittar nära idag igen på våra löv, vi upptäcker färger och mönster. Tänk att en röd färg kan se så olika ut och att en gul färg inte ser likadan ut på alla löv? Vi upptäcker färgernas nyanser.
Vi samtalar även om lövens olika former och efter att vi målat provar vi på att limma fast löven. Vilken sida ska limmet vara på? (Vilken sida av lövet vill jag ska synas på bilden)?barnen funderar, testar och provar sig fram. 
härlig pysselstund tillsammans. 
Hur ser egentligen ett löv ut? Vi upptäcker tillsammans, färger och former. Alla löv ser olika ut kommer vi fram till, men vissa löv är mer lika än andra. 

Vi tetsar på att limma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar