Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


fredag 8 september 2017

Vad gör vi på samling?

Varje dag någon eller några gånger så samlas gruppen. Vi brukar samtala om vad vi gjort hittills under dagen, vilken dag det är, vilket väder dagen bjuder på osv, vi brukar även berätta för varandra vad vi upptäckt och uforskat i grupperna under förmiddagen. Samling bjuder alltid in till spännande samtal, vi får turas om att berätta och lyssna på varandra. 

Vi brukar även knacka låda och sjunga sånger, det är alltid lika uppskattat, eller så har vi "önskesånger" att barnen helt enkelt får önska låt. Men något som är lite extra roligt är när vi får matematiska uppdrag. Igår fick barnen flera utmaningar, i färg och antal. T.ex två röda legobitar och tre blå. Eller något som fick utmana fantasin, kan du ge mig något mjukt eller något som är lila? Spännande med individuella små upprag. Perfekt tillfälle att få upptäcka matematik, färger och former. Framförallt är samling något som för vår grupp samman, att få känna gemenskap och delaktighet. :) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar