Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


onsdag 6 september 2017

Utforskar is

Vi fortsätter att utforska is tillsammans. Barnen har fått känna och upptäcka, "det är kallt" "när det smälter blir det vatten" "vatten är i havet, som har många färger, blått, svart gult och grönt". "där bor hajar och fiskar" 
En av grupperna igår samtalade om vad is är för något och vart de kommer ifrån, det var en klurig fråga. När det smälter blir det vatten, det är många överrens om, men vart kommer isen ifrån början?
Så just nu ligger äpplen i frysen och vi väntar med spänning för att se om eller när det blir is.
Ett barn berättade även att is finns ute, så om inte allt för länge kan vi nog även finna det.:) Det är spännande att höra barnens tankar och teorier.  

Några av grupperna fortsätter att arbeta med is och färg. Vad härligt det känns att få måla med hjälp av is, flera av sinnena stimuleras, isen är kall, den smälter och vad händer med färgen på pappret då? 
Att upptäcka färg och is med händerna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar