Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 28 september 2017

Torsdagsförmiddag

Idag tog vi oss ut en sväng i det härligt vädret,barnen upptäckte mycket längst vägen. Barnen upptäckte löv i alla  dess möjliga färger, löven var gröna, gula, gula, röda, orange, bruna, med prickar, stora och små. Vi plockade med oss en stor kasse med löv som vi sedan ska använda oss av i vårt skapande. Löven ger även ett perfekt tillfälle att prata om färger, mönster, likheter och skillnader. " löven är likadana" "samma färg" "den här är större" "inte samma färg" "den är liten"
Vi tog ett stopp innan vi gick tillbaka och lekte i en lekpark, sedan tog vi oss med lite tröttare ben tillbaka till förskolan.

Efter att vi gått i led släpper vi händerna och springer fritt
Barnen får lite uppdrag längst vägen. "Kan ni hitta något i Babbas färg?" "Kan ni hitta något i Bobbos färg?barnen hittar många saker i Babblarnas färger längst vägen. 

"Titta, maskros är gul yellow som bibbi"
Vi utforskar en vattenpöl längst vägen, barnen skapar mönster med olika rörelser i vattnet.
Nämen titta vad vi hittade ute i naturen, plast! Vi var genast snabba med att plocka upp det och slänga, för att slänga skräp i naturen är verkligen inte okej enligt oss. Skräp ska vara i en papperskorg!
Vi upptäcker vår omgivning, vad är detta? "Vatten till hästarna" berättade ett barn
"Löven åker ner" vi stannar upp och tittar.
"Solen är också gul" Inga kommentarer:

Skicka en kommentar