Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Den 2e och 3e oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdagar. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


tisdag 26 september 2017

Sortera och räkna

Idag på samlingen så sorterade vi en väldigt stor (och stökig) hög med duplo. Det var en stor och osorterad hög så först fick barnen fundera på hur de skulle sortera upp högen. Vi kom fram till att vi kunde sortera efter färg och figurer (då högen även innehöll legogubbar) var ett bra sätt för att få lite ordning. Vi samtalde om olika storlekar, samt att uppskatta vilken duplohög som hade flest duplo genom att bara titta. Vi räknade sedan tillsammans och jämförde högarna. Duplohögarna innehöll allt från 11 duplo till 37, oj vad vi fick räkna tillsammans, alltid lika uppskattat att få matematiska uppdrag. 
Sortera och räkna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar