Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


onsdag 13 september 2017

is, vatten, isisiskalla äpplen!

Igår skapade vi stora härliga bilder tillsammans med hjälp av is, färg och händerna. Först utforskade vi isen med sinnena, hur känns isen? Smakar den något? Sen tog vi fram ett stort papper och två och två skapade vi en stor bild med olika nyanser av blått. Det kändes kallt och under skapandets gång blev det mer och mer vatten, varför då ? undrade vi. "Den smälter" uttryckte ett barn.
Vi utforskade även is tillsammans med vatten, och oj vad fort det smälte! 
Härligt att få hälla och ösa och upptäcka vattnets och isens rörelser och ljud ihop.

En av grupperna har fortsatt sitt utforskande med äpplen och is. De upptäckte att äpplena blev iskalla men äpplena hade inte blivit is än. Men det var en annorlunda känsla att känna ett äpple sådär "isiskallt" som barnen uttryckte. 

Vi upptäcker isen, den känns kall!

Vi samspelar och skapar en bild ihop med hjälp av händerna och isen
Att utforska vatten tillsammans med is och kamraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar