Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Den 2e och 3e oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdagar. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


torsdag 21 september 2017

Finmotoriken utmanas

Idag har vi utmanat vår finmotorik när vi limmade fast paljetter. Barnen tycker det är väldigt roligt vilket är bra då det är pilligt (så det krävs tålamod) Barnen upptäcker att det går att göra på flera olika sätt, antingen så limmar de på paljetten direkt och trycker på pappret eller så tar det limmet på pappret först och sedan trycker fast paljetten. 
Det är även ett utmärkt tillfälle att prata om vad paljetterna föreställer (måne, hjärta, löv) och färger (röd, blå, grön, guld, silver ) och antal. Hur många paljetter i rött har du nu på pappret? Hur många löv är det nu? Finns det någon blå paljett? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar