Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 22 augusti 2017

Ny termin, nytt tema

Hej alla. Nu är vi tillbaka igen på Björnbäret efter sommarledighet och några veckor på Bitbocken. 
Ny termin och nytt tema, vi kommer att arbeta med temat som heter Framtidstro. Det kommer alltså handla om hur vi ska värna om vår miljö och vår planets resurser. Vi har börjat att utforska bland det viktigaste vi har här på jorden för allt levande -nämligen vårt vatten. Barnens utforskande och nyfikenhetsfrågor inom vattnet kommer föra oss frami vår resa inom projeketet, vart vi hamnar vet vi inte än men mycket inom vattnet finns att utforska, upptäcka och undersöka.

Vi upptäcker vatten som fast form, nämligen is. Isen doftade även något som barnen kunde relatera till nämligen kanel. Härligt när fler sinnen möts. känsel - isen är kall. lukt - den doftar kanel. 
En liten bok om djur som lever i och vid vattnet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar