Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 8 juni 2017

Upptäcker olika former

Vi inreder till babblarna hus för fullt, och igår införde vi lite olika former som ska få ta plats i babblarnas hem. Vi började först att rita upp lite former och samtalade om formerna, hur ser det ut? Och vad heter formen? Några kände vi igen sedan tidigare nämligen cirkel, hjärta, stjärna och några nya former mötte vi som kvadrat och triangel. Idag utforskade vi lite närmare hjärtat och cirkeln.

Vi börjar med att upptäcka olika former
Barnen berättar om former de känner igen, den rosa bollen ser ut som cirkeln uttrycker ett barn

Vi pratade om vilken av babblarna som skulle få ha hjärtat och när vi pratat om doddos egenskaper nämligen att vara en snäll kompis så kom vi fram till att ett blått hjärta i doddos hus passar perfekt.
"Min pappa brukar kalla mig lilla hjärtat" 
"Doddo ser ut som ett hjärta" 

Vi limmar fast blå fjädrar
Och målar med färgen blå

Diddi fick cirkeln i sitt hem. Barnen uttryckte att cirkeln är rund som en sol eller" kanske en fotboll som man kan sparka."Vi använde oss av olika typer av material i skapandet när vi arbetade med formerna. (Lim med fjädrar, silkespapper och färg)

Idag kom vi fram till att former ser olika ut, dvs att de har olika egenskaper. Former har hörn, de har olika sidor och färger. Formen på ett föremål gör även så att vi kan känna igen det och barnen visade idag att det går att koppla olika former till olika saker som de möter i sin vardag(cirkel ser rund ut och rund är en fotboll). När de reflekterade kom de även fram till att former går att koppla till känslor. (Hjärtat är kärlek, min pappa kallar mig för det)
Alltid lika härligt att få följa barnens tankar och funderingar :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar