Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 1 juni 2017

Promenaden tidigare i veckan

Tidigare i veckan var vi ute på en promenad. Barnen var springsugna så vi hade ett litet lopp längst vägen. När de kom fram till målet så fick de en liten maskros som de gick att blåsa på. Vi hittade även fler blommor längst vägen, några bekanta sedan tidigare och några nya. Vi plockade hundkäx maskrosor, smörblommor, syren och tjärblomma. Blommorna hade olika doft och de var allt ifrån lila, gula och vita. Vi gick även förbi hästarna och nu fanns det även ett föl i hagen. Barnen är så duktiga pch berättade innan att vi inte får skrika vid hästhagen för hästarna kan bli rädda, men vi får titta på hästarna, vi kan räkna antalet hästar och vi upptäcker hästarnas färger. 
Det blev även ett litet stopp vid en lekpark innan vi gick tillbaka till förskolan.
Härlig förmiddag! 
Ett litet springlopp, blomma som pris 


En vilpaus går att ta i vagnen om det behövs
Vad heter dessa blommor? Hur ser de ut? Hur doftar blommorna? Barnen upptäcker 
På samlingen sedan pratade vi om promenaden, gick igenom de blommor vi hittat och föröskte minnas vad de hette och hur de doftade. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar