Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 11 april 2017

Påskpyssel, rita på nytt material

Nu efter lunch har vi påskpysslat lite, barnen får limma fast fjädrar i olika färger på ett stort papper. Barnen får turas om att limma, det tar lång tid att få fast fjädrarna så att de täcker hela pappret. Utmaning för finmotoriken! Några av barnen tetsar på att rita på kakel, vilken är en ny teknik, för det går att sudda bort med papper. Häftigt att  rita och sudda ut precis hur man vill.  

Sedan får barnen en liten utmaning, att rita en gubbe. Till gubben behövs ögon, armar, ben, hår, öron, fötter. Barnen får utmana sitt kreativa tänkande, de får rita detaljer och räkna samtidigt. (Vilken lustfylld utmaning!) . 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar