Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 16 mars 2017

Dinosaurieägg, likheter och skillnader mellan häst, giraff och brachiosaurus

Idag har vi utforskat vidare om dinosauriernas ägg, vi hittade bilder som vi tittade på och sedan fick barnen rita sina dinosaurieägg med kolkrita. Barnen utforskade detaljerna på äggen, hur ser äggen ut? Prickar i olika storlekar med svarta och bruna färger konstaterade barnen.
"dinosaurierna sitter på sina ägg så de blir varma" "för att skydda sina ungar" "för att de kläcks" berättade barnen. Vi läste lite spännande fakta om dinosaurierna, de påminner om fåglar för de lägger också ägg. Vi började även titta på andra djur som giraffer och hästar och insåg att de också har likheter med dinosaurierna, hästar äter gräs, en giraff har en lång hals precis som en brachiosaurus och de har fyra ben. Intressanta samtal skedde om olika djurarters likheter och skillnader. 

Ägget är runt konstaterade barnen
Och de har svarta och bruna prickar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar