Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


onsdag 22 februari 2017

Upptäcker dinosaurieskelett

Då vi arbetat med dinosaurier efter barnens intresse så fick de idag ett lite extra spännande uppdrag, nämligen att finna dinosaruieskelett som låg begravda under sand (precis som dinosaurier upptäcktes på riktigt). Försiktigt fick de pensla bort sand och de fick sig en spännande upptäckt, flera olika skelett från dinosaurier. Barnen hittade allt från skelett från stegosaurus, t-rex, brachosaurus och andra skelettdelar som svans och ben. Barnen uttryckte glädje när de hittade något nytt i sanden och de faschinerades över alla olika dinosauriedelar. Många intressanta samtalsämnen skedde under tiden, vi pratade om hur stora skeletten var på riktigt när de hittades i sanden. Vi fortsatte att utforska hur fossiler och skelett upptäcktes för länge sedan. 
Barnen uttryckte bland annat: 
-wow va häftigt, kolla! 
-hjälp mig att pensla 
-titta,titta en stegosaurus
-jag hitta t.rex ansikte. 
-jag har letat fram den här, såg ni?
Spännande upptäckter bjöd denna förmiddag på. Sedan fick barnen måls det som de upplevde. Många skelett blev det på pappret. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar