Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 16 februari 2017

Sagostund

Idag har vi vart i gympasalen och gått på långpromenad och efter det så var det extra skönt att få ta det lugnt och lyssna på saga. Att ha högläsning med gruppen är en viktig del under en dag på förskolan det är då vi samlas alla tillsammans och känner gemenskap, det är även en viktig del för barnens språkutveckling då högläsningen bidrar till samtal. Barnen får chans att ställa frågor, reflektera och får lyssna på varandra. De får även chans att utveckla sin förmåga att tänka och uttrycka sig. Ibland tar vi fram figurer och gör teater för barnen då får barnen stöta på olika dilemman, situationer och vara med och lösa problem. Högläsning är en härlig stund tillsammans då vi möter varandra och känner gemenskap, tillsammans får barnen följa en berättelse från början till slut.
Idag fick de lyssna först på en saga helt utan bilder och sedan se på en liten teater med babblarna. 
Under mellanmålet pratade vi sedan om vad vi lyssnat på och barnen fick chans att återberätta och använda sig av minnet. 

Trevlig torsdagseftermiddag önskar vi och imorgon är det (redan)fredag igen! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar