Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


fredag 17 februari 2017

Många finmotoriska aktiviteter i veckan.

Barnen får även många finmotoriska utmaningar av oss pedagoger. Nu i veckan var det ju Alla hjärtans dag, och självklart ville de göra fina kort till sina föräldrar/syskon/kompisar. De fick då bla använda stansar, för att stansa ut hjärtan, saxar för att klippa ut hjärtan m.m. samt lim och glitter för att göra fina kort. Flera kunde också skriva sitt namn och kanske mammas/pappas namn på kortet - väldigt stolta och duktiga barn!😄


"Mandala" är något som barnen har tillgång till. Det består av mönster som ska fyllas i med färg, helst lika hela vägen runt och innanför linjerna.
Plusplus bygger barnen med och gör gubbar, snurror m fl saker av. "Transformers" är populärt att försöka bygga just nu hos dem.

Smålegot är det som är populärast just nu och barnen har blivit väldigt skickliga på att bygga bilar, gubbar, torn m.m.


Vi läser ju självklart för och med barnen varje dag i två grupper (inga bestämda grupper). Vi har även en del boksamtal med dem där vi pratar om bokens innehåll, svåra ord, varför olika personer gjorde som de gjorde etc.
Barnen älskar att pyssla och plocka med småsaker som vi har: vita små stenar, kapsyler och kvadratiska glasrutor. De häller, lagar mat, kombinerar dem på olika sätt och sorterar dem - mycket naturvetenskap och matematik i det!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar