Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 12 januari 2017

Utforskar lera

Nya spännande härliga leror finns att utforska. Barnen har skapat snögubbar, rosor och ormar av blå playdoh (som doftar vanilj mm), härligt när fler sinnen möts! Vi har även upptäckt magisk lera, som är len som silke, ljusrosa och doftar gott. Vi luktar på leran och undrar, vad luktar det som? Som tvål? Blommor? Schampoo? Eller kanske något vi har i badet? Barnen har även utforskat porslinslera som är vit som snö och känns lent på handen, de har fått utmanas i sin finmotorik i skapandet med endast sina händer och fantasi som hjälp.


För att inte glömma bjuder ljusbordet på spännande aktiviteter, idag har vi utforskat ris i alla dess härliga färger. Vi har känt och gjort mönster medan ljuset från bordet lyser upp under. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar