Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


onsdag 11 januari 2017

Onsdag, nu är vi igång igen :)

Nu är de flesta av barnen tillbaka igen efter julledighet och leker med kamrater och utforskar förskolans material igen.:) Idag har vi delat in vår grupp i lite mindre grupper. I en av grupperna har vi spelat spel, i ett av spelen så samlade vi in djur till ett stall. Det är lärorikt att spela spel tillsammans, vi tränar på turtagning, vi räknar de djur vi har i stallet och vilka djur som vi behöver. Vi testade även på några olika tekniker när vi slår på täringen. Efter att vi spelat stallspelet så har barnen byggt upp egna stall av duplo som de har djuren i. 

Barnen fick även titta på en liten teater med våra babblarfigurer, i den teatern fick en av babblarna inte vara med  när sina kamrater lekte, vi pratade om hur de känns då och hur man ska vara en snäll kompis mot varandra. Det är viktigt att barnen får reflektera under teaterns gång, och kopppla situationer till känslor."hur känner jag när jag inte får vara med." Hur ska jag vara mot mina kompisar?Lustfyllt lärande med andra ord. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar