Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Den 2e och 3e oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdagar. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


tisdag 13 december 2016

Flanosaga med babblarna

Nu på förmiddagen har vi läst vår flanosaga om babblarna. Under berättelsens gång så får vi följa babblarna när de ska på en utflykt, de klär på sig,(barnen berättar vilka kläder de har på sig) packar ryggsäcken (barnen berättar att de packar mackor och varm choklad) och upptäcker olika färger på föremål. Barnen hjälper till under berättelsens gång, de berättar att Bibbi har solens färg och att Dadda har gräsets färg. 
Barnen utmanas i språket under berättelsens gång, vi tränar på ord och de utmanas när de hjälper att fylla i berättelsen. Roligt att se hur barnen fängslas av sagan, det är alltid uppskattat att få utmanas i språket på ett lusfyllt sätt, särskilt med babblarna ;)

Vilka kläder tar babblarna på sig? Mössa, vantar, halsduk och stövlar svarar barnen. 

Solen är gul säger "bibbi" svarar barnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar