Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


fredag 2 december 2016

Adventskalender med uppdrag

Nu när vi är inne i december månad så har vi en adventskalender med uppdrag från babbalarna att öppna varje dag. Idag fick barnen öppna två luckor och det var motoriska uppdrag som att hoppa som babba och att krama sig själv eller någon vän. Vi uppmärksammade siffror "är det här siffra två?" Vad är det här för siffra?. Spännande tyckte barnen. Vi fick även ett till uppdrag från Babba innan mellanmålet, det var att barnen skulle placera ut en dinosaurie på framför bredvid eller bakom stolen. Efter att vi provat med dinosaurien så fick vi prova med oss själva. Barnen fick uppdrag som "kan du ställa dig framför stolen" kan du ställa dig bredvid". Vi fortsätter att upprepa ord och begrepp ofta, det är lustfyllt och klurigt på samma gång att möta matematiska begrepp. 

Vi färglägger vår adventskalender
Vi öppnar luckan ett och två

Vad ser vi på adventskalendern? Barnen ser julgranar, stjärnor och renar. Vi räknar alla förmål och kom fram till att det var många stjärnor (11 stycken) och bara tre renar. 
Kan du ställa dinosaurien under stolen?
Kan du sitta på stolen
Hela gruppen samlad ( varje barn fick ett eget uppdrag) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar