Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 1 november 2016

Stora gruppen

Den stora gruppen fick prova på olika lekar denna förmiddag. Först så spelade vi memory. Barnen fick kolla och se vilken bild som passade med bilderna på deras bricka. Hade de samma bild på deras bamsebricka som jag visade så räckte de upp handen eller sa "jag har den". Sedan räknade vi alla par och pratade om vad Bamse och hans vänner gjorde på bilderna. "Skalman åker vagn" "där är lilleskutt". Efter det så läste vi Babbas bok igen och gjorde om den till vår egna. Barnen fick träna på begrepp som framför, bakom, på och bredvid. Sedan fick barnen turas om att ställa ut föremålen på, bredvid, bakom eller framför kudden.
Det sista vi gjorde var Kims lek med babblarna. Vi tog bort en eller flera av babblarna och barnen fick gissa vilka som fattades. Vi fick räkna och klura tillsammans, vilken matematisk förmiddag. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar