Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 3 november 2016

Spelar spel

Efter lunch sitter vi och spelar spel med de som är vakna. Vi provar två nya spel. I ett spel så får vi träna på att slå tärning och samla in djur i ett stall. I det andra spelet så bygger vi upp olika karaktärer, vi har blandat korten och barnen får turas om att hitta kortet som de behöver till sin gubbe.vi tränar på sortering, att se likheter och skillnader med korten och även kroppsuppfattning. Vart ska skorna vara någonstans, vart ska hatten vara någonstans.? Roligt att kunna bygga upp sin egen figur, vi har en kock, en prinsessa, häxa, brandman, sjöjungfru och en massa andra roliga figurer. Klurigt och roligt att få spela spel tillsammans. 
 
Vi slår tärning och samlar in djuren till vårt stall
Vilket djur behöver du? 
"En gris"

Vilken figur gör du? En brandman!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar