Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Melinda, Malin, Anette och Sanna. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 21 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


onsdag 16 november 2016

Promenad, tomte, kurragömma och lek

Idag tog vi oss en promenad till de tomma huset för att se om tomten var hemma. Vi knackade på men det var ingen som öppnade, vi testade att går runt huset för att se om någon var där och vi ropade. Men ingen var där, undra vart tomten har tagit vägen?


Sen hittade vi en frisbee som var orange, den låg gömd i buskarna och de var kul att få ta fram den. Barnen ville sedan att vi skulle gömma frisbeen så att de fick leta. Så vi gömde den några gånger.

Det är viktigt att blunda när man ska räkna.
Vi hittade frisbeen bakom ett träd
Vi hittade öven frisbeen under en hög med löv

När vi letat färdigt såg vi en lekpark lite längre bort och där stannade vi för att leka lite. 
Barnen gungade och tog fart själva ell försökte ta fart, de är viktigt att prova. För vem vet man kanske kan?! Sedan gungade de i kompisgungan och hjälptes åt att ta fart på varann. Barnen klättrade upp och ner på några hinder, gungade gungbräda, klättrade i klätterställningen och snurrade runt på en rund snurra.


Härlig förmiddag med massa skoj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar