Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 25 oktober 2016

Uppdrag från Babba

Idag kom Babba och hälsade på, vi läste babbas bok fast idag gjorde vi om den till vår egen. Vi tog fram egna föremål som en boll, flaska, päron och utgick från boken. Barnen fick turas om att ta fram ett föremål och lyssna på vart föremålet skulle vara någonstans. T.ex. Vart är babbas päron? "På stolen "svarade barnen. Sedan fick barnen själva gå fram och ställa ut föremål utifrån begreppen vi sa. T.ex " bollen ska vara framför stolen" eller "flaskan bredvid stolen". Barnen tyckte det var roligt och utmanande. De fick sedan turas om att ställa sig själva. De fick sätta sig framför, bakom, bredvid eller på stolen. Spännande att få möta olika språkbegrepp och klura ut lösningarna själv. 
Kan du ställa päronet på stolen.
Kan du ställa flaskan framför stolen?
Kan du ställa päronet på stolen?
Kan du ställa flaskan bakom stolen?
Kan du ställa bollen på stolen?
Kan du ställa bollen stolen? Kan du ställa bilen bredvid och päronet bakom?
Barnen får prova själva
Kan du sitta på stolen? Kan du sitta bakom och du bredvid?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar