Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


tisdag 25 oktober 2016

Tisdags pyssel

När vädret inte är det roligaste är det skönt att få vara inne och pyssla, vad mycket vi hinner med. Vi har målat härliga mönster i daddas färg, dvs grön. Vi målade i mörkgrönt och ljusgrönt och såg vad som hände när vi blandade vitt i. Sedan fortsatte vi pysslet och pärlade i babblarnas färger och nu sitter barnen och limmar fast paljetter i babbarnas färger. Det är en teknik som kräver koncentration och tålamod. Barnen fick även själva bestämma vilken de ville limma, det är viktigt att barnen får ha inflytande stora som små i deras vardag här på förskolan. Barnen limmar på pappret eller på paljetterna och sedan trycker de fast paljetterna på pappret. 

Vi utforskar Daddas färg tillsammans

Gör handavtryck med barnen som inte gjort det än
Pärlar för fullt 
Nu limmas det. Vilken babblar vill ni limma?"diddi svarar barnen.
Jag limmar doddo
Vi får hjälpas åt att sätta fast vissa av paljetterna
Testar att limma fast sugrör

Vi möter matematiska begrepp i barnens skapande idag fick vi träna på sortering, att hitta sin babblarfärg bland massa andra färger.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar