Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 3 pedagoger som heter Melinda, Malin och Anette. Blå har 4 pedagoger som heter Katha, Nathalie, Linn och Emma. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 22 barn på Röd.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

https://youtu.be/6WZxp4Sx_X8


torsdag 27 oktober 2016

Flyta sjunka och sockermålning

Idag hade vi aktiviteter med gruppen på förmiddagen. Några av barnen provade på sockermålning, det går till så att barnen får nudda försiktigt med penselns topp på ett papper som har blivit pensalt med socker och sakta växer det fram häftiga mönster på pappret. Uppskattad aktivitet som kräver koncentration och finmotorik. Barnen fick bestämma vilken "babblarfärg" de ville göra. 

Koncentration när man ska nudda pappret med penselnVi provade även på flyta sjunka igen. Några av barnen minns begreppen flyta och sjunka från förra gången men vi passade även på att friska upp minnet. Vilka föremål flyter och vilka sjunker och varför blir det så? Vi klurade tillsammans. Varför flyter både den lilla kotten och den stora kotten som är så mycket större? Sedan fick barnen bara passa på att känna och utforska precis som de ville. 

Föremålen vi använde

Lövet flyter
Glasspinnen flyter
Stora kotten flyter
Men skeden och stenen sjönkInga kommentarer:

Skicka en kommentar