Välkommen till Björnbärets förskola, en del av Kungsängsskolan. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag.
Vi är en förskola med 2 avdelningar, Röd och Blå avdelning.
Röd har 4 pedagoger som heter Pia, Melinda, Maggan och Malin. Blå har 4 pedagoger som heter Sanna, Katha, Nathalie och Linn. För närvarande har vi 16 barn på Blå och 20 barn på Röd.


Aktuell/viktig information:

Fredagen den 6 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Björnbäret är då stängt. Behöver du omsorg för ditt barn vill vi att du meddelar förskolechef Pernilla Bärefalk på 0730-20 19 61 senast den 15 september.


torsdag 12 november 2015

Torsdag, utelek

Vi är ute och plaskar i de små vattenpölarna som gården bjuder på. Alltid roligt när det har regnat tycker barnen. Innan vi gick ut tog barnen fram sina skor och flera av barnen tog på sig skorna/försökte innan vi gick ut, att barnen vill lära sig, försöka och prova på visar de dagligen. Barnen trampade också fotavtryck i sanden med en pedagog, häftigt att se sitt fotavspår när det avbildades i sanden. -Liten fot och en större fot.  Två av barnen gjorde även ett sandslott tillsammans i sanden.


Att åka bobbycar i sanden var inte det lättaste kom vi fram till, det är svårt att få fart på bilen. Det är lättare att åka på asfalten. 
Löven som ligger på marken är roliga att leka med och upptäcka. Det går att ta upp löven i en spade, det går att kratta löven och borsta löven med en stor borste. Antingen går det att kratta själv eller tillsammans med en kompis :) På gårdens bensinstation upptäckte vi även siffror, det går alltid att hitta matematik i vardagen och vi passade på att peka på siffrorna och räkna. 
Barnen har även blåst bubblor, den kanske mest populära aktiviteten här på gården. oj vilka bubblor barnen får iväg nu. Härlig utelek nu på förmiddagen. Trevlig torsdag :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar